Skip to main content

Vrana vrani oči ne vadi

Šta je ponašanje životinja i zašto je važno proučavati ponašanje životinja? Zašto su ptice čest predment proučavanja različitih aspekata ponašanja životinja? Šta znamo o kognitivnim sposobnostima ptica? Kako se ptice brane od predatora, i da li ptice mogu da se zabavljaju? Odgovore na ova pitanja možete čuti u predavanju “Vrana vrani oči ne vadi” dr Ivane Novčić.


Petak, 12. jun, u 20 časova na YouTube kanalu Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.


Dr Ivana Novčić završila je osnovne i magistarske studije na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, dok je doktorske studije završila na Gradskom univerzitetu u Njujorku (City University of New York), na odseku za ekologiju, evoluciju i ponašanje. Početkom dvehiljaditih, radila je kao kustos ornitolog u Prirodnjačkom muzeju u Beogradu. Trenutno radi kao naučni saradnik Biološkog fakulteta u Beogradu.

Predavanje “Vrana vrani oči ne vadi” deo je serije onlajn prirodnjačkih predavanja. Predavanja su započeta kao doprinos Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije da se u teškim trenucima pandemije virusa COVID-19 solidariše. Cilj onlajn predavanja je da se građanima Srbije i regiona popuni vreme kvalitetnim obrazovnim sadržajem.

Ukoliko ste propustili da pogledate prethodna predavanja možete ih pogledati OVDE.


Postanite član Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i pomozite nam da za prirodu i ljude uradimo velike stvari.
Više informacija o članstvu možete pronaći OVDE.