Skip to main content

Vozimo za Malu Vrbicu!

Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) u saradnji sa SBB fondacijom vas poziva da se pridružite akciji za Malu Vrbicu u subotu 25. septembra u 12 časova, u okviru obeležavanje Dana Evropskog zelenog pojasa.

Kako bismo svi zajedno ukazali na važnost ovog područja, pozivamo vas da učestvujete u biciklističkoj turi od 40 km do Male Vrbice, a oni koji ne budu želeli da voze mogu da uživaju u edukativnom izletu u kom će svi učesnici imati priliku da posmatraju ptice u Maloj Vrbici zajedno sa ornitolozima iz DZPPS.

Početak vožnje zakazan je u subotu u 12 časova na platou ispred Doma omladine u Kladovu. Okupljanje učesnika za šetnju sa posmatranjem ptica je u 12.30 časova na početku ulice Obala rita, pre ulaska u selo Mala Vrbica.

Već šest godina se SBB fondacija , u okviru inicijative SBB fondacije  „Ne prljaj. Nemaš izgovor!”, bori za čistiju i zeleniju životnu sredinu, a u saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) započela je i projekat zaštite područja prirode u Srbiji.

Projekat započinjemo vožnjom za Malu Vrbicu u opštini Kladovo, koje je decenijama unazad prepoznato kao izuzetno važno za ptice i biodiverzitet. Želja nam je da iniciramo formalnu zaštitu Male Vrbice i na taj način Evropski zeleni pojas ukrasimo još jednim biserom prirode.

Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu i biti deo naše eko avanture.

Počnimo od sebe i budimo primer pozitivnih promena koje želimo da vidimo.

I ja vozim za Malu Vrbicu!