Skip to main content

Vodič za prepoznavanje ptica: “PTICE SRBIJE I EVROPE”

DRUŠTVO ZA ZAŠTITU I PROUČAVANJE PTICA SRBIJE SA PONOSOM NAJAVLJUJE IZDAVANJE VODIČA ZA PREPOZNAVANJE PTICA:

„PTICE SRBIJE I EVROPE“
Autori knjige: Rob Hjum, Robert Stil, Endi Svoš i Hju Harop

„Ptice Srbije i Evrope“ glasiće naslov prevoda knjige „Europe’s Birds: An Identification Guide“ koja predstavlja više od 900 vrsta i koja je ilustrovana sa 4.700 fotografija, što ovu knjigu čini najsveobuhvatnijim, najreprezentativnijim i najambicioznimjim fotografskim vodičem o pticama u Evropi u jednom tomu koji je ikada napravljen.

Ovaj vodič biće jednostavan za upotrebu, praktičan i pristupačan, pružaće informacije neophodne posmatračima ptica da lako prepoznaju bilo koju pticu koju vide. Detaljan opisi predstavlja ptice u različitom perju — mužjaci, ženke, u gnezdećem i negnezdećem periodu, odrasle i mladunce, kao i karakteristične podvrste. Jasan tekst predstavlja sve važne aspekte za prepoznavanje, uključujući mitarenje i vokalizaciju, i pruža detalje o rasprostranjenju vrste, njenom statusu i staništu koje nastanjuje. Vrhunske fotografije, odabrane da budu što informativnije, učiniće da uživate u ovoj prelepoj knjizi, koja je ujedno savremen i jezgrovit izvor znanja neophodnog za prepoznavanje ptica.

Iza ovog vodiča stoji isti autorski tim koji je kreirao „Britain’s Birds“, koji je opisan kao „bez sumnje najbolji vodič ilustrovan fotografijama na tržištu“ – Andi Stoddart, Rare Bird Alert. Među autorima su vrhunski fotografi divljih životinja, pisci i urednici, kao i maštovit, vešt dizajner. Svi su i sami iskusni posmatrači ptica, koji znaju šta je potrebno da sadrži jedan vodič za posmatrače ptica koji žive ili putuju Evropom.

Pozivamo sve ljubitelje ptica i prirode da se učlane u Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i na taj način podrže naš rad i ostvare popust na kupovinu knjige kojom se ispisuje istorija ornitologije u Srbiji. Verujemo da će knjiga „Ptice Srbije i Evrope“ doprineti unapređenju znanja o pticama i njihovoj zaštiti, zato se pridružite našem jatu!

Ovde saznajte kako se učlaniti.