Skip to main content

Prijave za radionicu “Učimo od prirode” u Arboretumu

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Arboretum Šumarskog fakulteta i SBB Fondacija sa radošću pozivaju učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola da u subotu 10. i 17. juna 2023. godine, uzmu učešće u prirodnjačkim radionicama u jedinstvenom ambijentu Arboretuma. Broj učesnika je ograničen, stoga vas molimo da obezbedite svoje mesto prijavljivanjem putem sledećeg formulara do 8. juna:

Ove besplatne radionice realizovaće se u više termina:

10. jun:

  • radionica – 10.00č
  • radionica – 12.00č

17. jun:

  • radionica – 10.00č

O čemu su radionice?

Polazeći od uverenja da su generacije najmlađih svesne aktulenosti ekoloških problema, ali da im manjka stvarnog i neposrednog dodira sa prirodom, kreirali smo radionice sa namerom da uposlimo njihova čula kako bi otkrili da boravak u prirodi može da bude izvor neiscrpnih saznavanja i uzbuđenja. Ukoliko celovito angažujemo dečje biće, shvatiće i osetiti različite načine čovekove povezanosti sa prirodom, a na temelju tog saznanja razvija se iskrena potreba da prirodu očuvamo i zaštitimo.

Radionica je podeljena u nekoliko segmenata, zavisno od toga na kojem čulu je akcenat: priroda koju vidimo, priroda koju čujemo… Zanimljivosti o letenju, različitim prirodnim zvucima ili zagađenju životne sredine deci su prezentovane kroz zanimljive igrice koje kombinuju različite oblasti učenja.

Ova radionica je ujedno i poziv na otkrivanje vrednosti Arboretuma Šumarskog fakulteta, pomalo nepoznate oaze prirode u Beogradu, koji je 2011. godine proglašen za zaštićeno prirodno dobro III kategorije. Okruženi sa preko 1500 drvenastih vrsta, opremljeni naoštrenim čulima, oktrivajući svet ptica i prirode kroz igru, verujemo da ćete imati dan za pamćenje.

Vidimo se u prirodi!