Skip to main content

Onlajn predavanje: “Zašto obeležavamo i pratimo ptice”

Ptičji let, njihovo kretanje i uopšte ponašanje od davnina intrigira ljudsku znatiželju. Upravo želja za takvim saznanjima motivisala je ornitologe da razviju različite načine obeležavanja i praćenja ptica. O kojim načinima i razlozima za praćenje je reč čućete na zanimljivom onlajn predavanju „Zašto obeležavamo i pratimo ptice“, koje zajednički organizuju Naučno-istraživačko društvo studenata biologije i ekologije „Josif Pančić“ i Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Predavač: ornitolog Tibor Rekecki

Datum i vreme održavanja predavanja: Ponedeljak, 29. avgusta 2022. godine u 19 časova

Link do predavanja:
https://us06web.zoom.us/j/85169675338?pwd=T3oyZC9hZ2FyZGtkcFFqeWtjLzhCdz09
Meeting ID: 851 6967 5338
Passcode: 281488

Ornitolog Tibor Rekecki će pored značaja obeležavanja i praćenja ptica deo predavanja posvetiti i beloglavim supovima, stanju populacije u Srbji i koju ulogu imaju hranilišta u njihovoj zaštiti.

Predavanje je ujedno i uvod u prirodnjački kamp koji će se održati na Jadovniku od 7.10. do 11.10.2022. godine. Zbog ograničenog smeštajnog kapaciteta, moguć je boravak za svega 10 učesnika, koji će se birati na osnovu motivacionog pisma. Prijava za kamp će biti puštena nakon održanog predavanja. Detaljnije informacije o prijavljivanju će biti dostupne na Facebook i Instagram stranicama NIDSBE “Josif Pančić”.

Facebook: https://www.facebook.com/nidsbejosifpancic

Instagram: https://www.instagram.com/pancici74/

DOBRODOŠLI!


Naučno-istraživačkim društvom studenata biologije i ekologije “Josif Pančić” zajedno sa partnerskim organizacijama, Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Udruženjem za održivi razvoj i očuvanje prirodnih staništa Srbije “HabiProt” i Pokretom gorana – Sremska Mitrovica, sprovodi projekat “Resursni centar Srbije Natura 2000 – mreža organizacija za zaštitu prirode”. Aktivnosti u okviru projekta su deo EKO-SISTEM programa koji realizuju Mladi istraživači Srbije, a podržava Švedska.

Naslovna fotografija: CZIP