Skip to main content

Održana godišnja Skupština Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije

Redovna godišnja Skupština Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije održana je u subotu, 23. marta 2024. godine u prostorijama Kulturne stanice Begeč u Begeču. 

Svi punoletni članovi Društva za zaštitu i proučavanje ptica samim učlanjenjem dobijaju pravo učešća u radu Skupštine i mogućnost da sopstvenim glasom ili učešćem u diskusiji doprinesu daljem toku rada i razvoja Društva. Skupštini je prisustvovalo 50 ljudi, a pravo glasa imalo je 36 članova Društva.

Na skupštini je predstavljen rad Društva u 2022. i 2023. godini. Svim članovima Društva pre Skupštine dostavljen je u PDF formatu godišnji izveštaj za 2022. godinu. Rezultate rada u 2023. godini predstavio je Milan Ružić, izvršni direktor, u vidu prezentacije koja će naknadno biti uobličena i postavljena na veb-sajt u formi godišnjeg izveštaja.

Istaknuti suneki od najvećih dostignuća u radu Društva: objavljivanje prvog vodiča za raspoznavanje ptice “Ptice Srbije i Evrope”, dalji porast broja članova, porast broja projekata (15) i unapređenje određenih, već postojećih, programa koje Društvo sprovodi kao i broj i diverzitet kontakata koje Društvo ostvaruje sa pojedincima, institucijama i organizacijama.

Bogdan Rašić, finansijski administrator, prisutnima je pregledno istakao ukupne prihode i rashode Društva u 2023. uz obrazloženje njihove strukture. Aleksandra Đurović, direktorica Jato doo predstavila je prvu godinu poslovanja firme: pokretanje internet prodavnice, organizaciju sistema prodaje, uspostavljanje asortimana proizvoda, izazove sa kojima su se suočavali kao i planove za dalji rad.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije se srdačno zahvaljuje svim članovima koji su izdvojili svoje vreme i svojim prisustvom doprineli radu Skupštine.