Skip to main content

Naše jato okupljeno na POLETU

U subotu, 14. maja, u Specijalnom rezervatu prirode „Obedska bara“održan je „POLET“, druženje članstva Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije u prirodi. Tom prilikom svečano smo obeležili i Svetski dan ptica selica i poleteli u zagrljaj prirodi!

Na POLETU smo zajedno sa svojim članstvom šetali, posmatrali ptice i upoznavali se sa prirodom Obedske bare – jedinstvenog carstva ptica i prirodne raznovrsnosti. Kao što se ptice se u kolonijama gnezde, odmaraju, međusobno upoznaju, uče, tako je na jedan dan dvorište vizitorskog centra postala naša kolonija. Najmlađi članovi učestvovali su u radionici „Poletarac“ u kojoj su ih krstaš Živko i grlica Divna upoznali sa svojim uzbudljivim životima. Odrasli su pokazali svoje graditeljske veštine i sklapali kućice za gnežđenje modrovrana i pomagali u pletenju platforme za gnžđenje krstaša.

Želimo da se zahvalimo svim članovima i članicama na divnom druženju, razmenjenom korisnom znanju i divnoj energiji koju je svako od nas poneo u trenucima kada smo se razleteli svojim kućama i vratili se svom uzvišenom zadatku čuvanja prirode svog kraja!

Pridružite se i vi najboljem jatu i učanite se u Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije!Fotografije: Kalman Moldvai