Skip to main content

Let iznad Novog Sada

Promocija Ptičje pesmarice

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije u utorak, 29. marta 2022. godine sa početkom u 18 časova, u Kulturnoj stanici „Svilara“ (Adresa: Đorđa Rajkovića 6b) u Novom Sadu, organizuje događaj pod nazivom „Let iznad Novog Sada“, u okviru koga će biti predstavljena zbirka pesama „Ptičja pesmarica“, pesnika Jefte Odavića. Posetioci promocije imaće priliku da uživaju i u izložbi dečijih likovnih radova koji su nastali u okviru radionica „Let iznad Novog Sada“.


Zbog ograničenog broja ljudi koji mogu prisustvovati događaju molimo Vas da popunite prijavu koja se nalazi OVDE.


„Izuzetno smo ponosni na prvu pesmaricu koju izdajemo, kao i na saradnju sa gospodinom Jeftom Odavićem. Ono što je nas kao prirodnjake zadivilo prvi put kada smo pročitali pesme je to koliko autor poznaje život ptica o kojima piše. Njihovo ponašanje i uloga u ekosistemu je vešto predstavljena kroz stihove tako da kod dece, ali i odraslih, budi simpatije i ljubav prema pticama i prirodi koja nas okružuje“, rekao je Milan Ružić, izvršni direktor Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

„Doživljaj čitanja pesmarice dodatno upotpunjuju ilustracije slikarke Julije Joksimović, koje svojom razigranošću i živim koloritom podstiču maštu i ostvaruju bliskost čitalaca sa opevanim pticama“, dodao je Ružić.

Jefto Odavić je rođen 1960. godine u Trebinju. Piše isključivo pesme za decu, uzrasta od 5 do 10 godina. Nezavisni je autor. Živi i stvara u Somboru.

Julija Joksimović rođena je 1988. godine u Beranama u Crnoj Gori. Završila je studije na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Кotoru u Crnoj Gori. Od detinjstva njena velika ljubav su priroda i ptice, te im se posvetila umetničkim stvaranjem kroz fotografiju, crtanje i slikanje.

Događaj „Let iznad Novog Sada“ organizuje Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije u saradnji sa Fondacijom 021, MultiRadijom i Kulturnom stanicom „Svilara“.