Skip to main content

Evropski vikend posmatranja ptica – subota 2. i nedelja 3. oktobar 2021.

Jesen je period godine kada milioni ptica selica napuštaju Evropu i lete ka južnim krajevima gde provode zimu. Zato je period seobe za posmatrače ptica period pun iznenađenja, jer mogu da vide vrste ptica koje se ne sreću često u njihovom okruženju.

Pridružite se nekom izletu u okviru Evropskog vikenda posmatranja ptica, koji se održavaju u subotu 2. i nedelju 3. oktobra. Tokom ovog vikenda brojni građani i građanke širom starog kontinenta će izaći u prirodu i posmatrati čudesnu seobu ptica. Ovo je sjajna prilika da započnete svoju novi hobi i kroz posmatranje ptica istražite i zavolite prirodu.


OVDE MOŽETE POGLEDATI LISTU IZLETA I POPUNITI PRIJAVNI FORMULAR.


Izleti u okviru Evropskog vikenda posmatranja ptica su besplatni. Kada se prijavite na neki od izleta bićete kontaktirani od strane organizatora i tom prilikom dobićete sve informacije u vezi sa izabranim izletom. Zbog trenutne situacije izazvane virusom SARS-CoV-2 neće biti organizovanog prevoza na izlete. Molimo Vas da ukoliko odustanete od učešća o svom odustajanju blagovremeno obavestite organizatora.

VAŽNO: Virus SARS-CoV-2 još uvek cirkuliše na teritoriji Republike Srbije, uslov za učešće na izletima je poštovanje preventivnih mera u cilju smanjenja rizika nastanka i prenošenja ove infekcije. Informacije o preventivnim merama možete pronaći na stranici: https://covid19.rs/

Ukoliko imate pitanja možete nas kontaktirati na imejl ebw@pticesrbije.rs


Ovi linkovi će vas još zanimati:

Prijavite se za onlajn kurs posmatranja ptica “Ptice na dlanu”

– Učlanite se u Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije