Skip to main content

Budite vodič u “Noći slavuja”

Posle nekoliko godina pauze odlučili smo da ponovo organizujemo ,,Noć slavuja”, a kao slogan odabrali smo stih čika Jove Zmaja – Slavuj pesmom ljulja lug. Cilj ove manifestacije je da organizujemo izlet u prirodi u večernjim satima kako bismo slušali i uživali u pesmi malog slavuja (Luscinia megarhynchos), te vas ovom prilikom pozivamo da nam se pridružite u sprovođenju manifestacije i budete vodič na nekom od izleta.

Manifestacija je planirana za 11. maj. Izleti će biti organizovani u večernjim satima počev od 19č i trajaće najduže dva sata.

Lokaciju izleta birate sami ili uz našu pomoć, a glavni uslov je prisustvo slavuja. Broj učesnika na izletu će biti ograničen na maksimalno 20 ljudi, te bi bilo dobro da i to uzmete u obzir prilikom odabira lokacije. Ukoliko ne znate gde u vašem kraju pevaju slavuji, ne brinite, možemo pokušati da zajedno nađemo lokaciju, samo nam naglasite u prijavnom formularu. Učešće u ovoj manifestaciji je volontersko.

Ukoliko želite da budete vodič ovo su još neki od uslova:

  • da budete stariji od 18 godina;
  • da budete slobodni 11. maja u periodu od 19 do 21 čas;
  • da raspoznajete oglašavanje slavuja i imate osnovno znanje o prepoznavanju ptica (biće vam obezbeđen tekst o malim slavujima kako biste bili opremljeni za sva pitanja koja učesnici mogu postaviti);
  • da popunite kratak upitnik o zapažanjima i utiscima izleta.

Broj i spisak učesnika vodičima će biti dostavljen nekoliko dana pre izleta putem imejla. 

Prijave za vodiče će biti otvorene od 15. do 24. aprila. Hvala vam što razmatrate ovaj poziv i nadamo se da ćete nam se pridružiti da zajedno uživamo u predivnom iskustvu osluškivanja malog slavuja i sklapamo nova poznanstva. Ukoliko želite da budete vodič izleta popunite sledeći prijavni formular.