konkurs
We are hiring – CEPF Small Grant Coordinator
April 1, 2020
filmovi
LET LET U FILMSKI SVET 2 – Pet igranih filmova o pticama i ptičarenju
April 7, 2020
Prikaži sve
buba

Otkrivanje novih vrsta od Bornea do Amsterdama

Tokom 250 godina koliko biolozi proučavaju živi svet otkriveno je i opisano dva miliona vrsta biljaka i životinja. Ipak, naučnici procenjuju da je to samo 20% broja koji zaista postoji na zemlji. Koliko je teško otkriti novu vrstu? Da li je i vi možete pronaći i zašto je to važno objasniće u svom predavanju dr Iva Njunjić, direktorka organizacije Taxon Expeditions.

Četvrtak, 9. April, u 17 časova na YouTube kanalu Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Dr Iva Njunjić završila je osnovne i master studije na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Dobitnik je prestižne stipendije vlade Republike Francuske koja joj je omogućila da završi doktorske studije na Univerzitetu Sorbona u Parizu. Trenutno radi u Holandiji gde je osnovala Taxon Expeditions – organizaciju koja se bavi naučno-istraživačkim radom i građanskom naukom. Iva Njunjić je aktivan biolog na terenu, biospeleolog i istraživač Nacionalne Geografije (National Georgapic explorer).

Predavanje “Otkrivanje novih vrsta od Bornea do Amsterdama” deo je serije onlajn prirodnjačkih predavanja. Predavanja su doprinos Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije da se u ovim teškim trenucima pandemije virusa COVID-19 solidariše. Cilj onlajn predavanja je da se građanima Srbije i regiona koji su u karantinu popuni vreme kvalitetnim obrazovnim sadržajem.

Ukoliko ste propustili da pogledate prethodna predavanja možete ih pogledati OVDE.

Postanite član Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i pomozite nam da za prirodu i ljude uradimo velike stvari.
Više informacija o članstvu možete pronaći OVDE.