Dan posvećen prirodi u urbanim sredinama

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Vas poziva da nam se u utorak, 11. decembra 2018. pridružite na događajima koji su posvećeni prirodi u urbanim sredinama.

Predavanje “URBANE ZELENE POVRŠINE: ISKUSTVA”

“Gradska ekologija je ekologija budućnosti! A i ona se uči i prenosi“ reči su doktora Voislava Vasića koji će nam preneti svoja iskustva vezana za urbane zelene površine. Koja je važnost prirodne raznovrsnosti u urbanim sredinama? Mora li urbano da bude negacija prirodnog? Kog su kvaliteta i kakva je struktura urbanih zelenih površina? Kakav je odnos društva prema gradskim zelenim površinama? Koji su to problemi sa kojima se suočava ovaj važan deo životne sredine?

vrabac

Panel diskusija “DA LI SU NAM SVI VRAPCI NA BROJU?”

Ako pitate nekog starijeg Beograđanina ili Beograđanku za vrapce sigurno će vam odgovoriti da ih nema kao nekad. A gde su vrapci? Jesu li iščezli? Da li smo toliko „dobre“ komšije pa su naši pernati susedi odlučili da spakuju kofere i odu? Istraživački tim Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije je sproveo prvo istraživanje vrabaca u Beogradu.  Ukoliko vas zanimaju rezultati istraživanja, problemi koji muče vrapce i kako im možemo pomoći, nemojte propustiti ovaj razgovor.

vrabac

ULAZ JE BESPLATAN, ali vas molimo da najavite svoje prisustvo popunjavanjem formulara u nastavku.

Inicijativa “Vrabac moj prvi komšija” podržana je od strane kompanija Pernod Ricard, koja daje višegodišnji doprinos društvu kroz razne akcije vezane za društveno odgovorno poslovanje, koje planira da nastavi da realizuje i u budućnosti.