krstas
Biramo ime za krstaša
July 20, 2018
Nada
Ima Nade
July 26, 2018
Prikaži sve
prstenovanje

Ornitološka stanica na Labudovom oknu počinje sa radom

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije u okviru međunarodnog projekta projekta „Jadranski selidbeni put“ zajedno sa kolegama iz regiona radi na očuvanju ptica selica i njihovih staništa na područjima širom Balkanskog poluostrva. Jedno od tih jedinstvenih i pticama veoma bogatih područja jeste i tok Dunava između naselja Dubovac i Zatonje (južni Banat) poznatije kao Labudovo okno.

U periodu od 10. avgusta do 10. septembra 2018. nastavja se sa istraživanjem ptica Labudovog okna kroz početak rada ornitološke stanice. Očekuje se da se kroz rad stanice dođe do dodatnih iformacija vezanih za  brojnost ptica, sastav vrsta i glavne pravce seobe u okviru ovog međunarodno značajnog područja za ptice.

Ornitološka stanica je otvorenog tipa i svi zainteresovani su dobrodošli da prisusustvuju edukacijama, praćenju seobe ptica i svakodnevnom naučnom hvatanju i obeležavanju ptica.

Ukoliko ste zainteresovani da posetite prstenovački kamp na Labudovom oknu ili da boravite u kampu više dana molimo vas da se za više informacija obratite koordinatoru Ivanu Đorđrviću na mejl ivan.djordjevic@pticesrbije.rs.

Nemojte propustiti šansu da istražujete seobu ptica sa nam i posetite jedinstvene predele Labudovog okna i Deliblatske peščare.

Lokacija

Projekta „Jadranski selidbeni put“ sprovodi Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije uz podršku MAVA fondacije iz Švajcarske i EuroNatur fondacije iz Nemačke.