takmicenje
Ornitolozi Srbije i Hrvatske ujedinjeni u zaštiti ptica selica
March 15, 2018
preparirana
Predsednik lovaca nezakonito držao zaštićene životinje!
April 5, 2018
Prikaži sve
za prezentaciju

Proleće uživo poleće!

Mladi posmatrači ptica Evrope, Centralne Azije i Afrike treba da krenu u akciju jer Proleće uživo poleće! Međunarodni program „Proleće uživo“ koji se organizuje širom Evope, srednje Azije i Afrike okuplja decu, roditelje i nastavnike u cilju njihovog aktivnog učešća u zaštiti prirode i istraživanju ptica selica. 

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije vas poziva da izađete u prirodu i isprate čudesnu prolećnu seobu ptica. Posmatrajte vesnike proleća, bele rode, seoske laste, crne čiope, pčelarice i obične kukavice i svoja prva zapažanja ovih pet ptica selica unesite na stranicu www.springalive.net. Neki od ovih svetskih putnika možda su se već vratili u vas komšiluk. Pronađite ih i uživajte posmatrajući njihovu seobu.

Pored seobe koja sa sobom nosi veliki rizik, za ptice selice veliki problem predstavljaju i udari u staklene površine. Sudar sa prozorom u većini slučajeva bude smrtonosan za ptice. Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije će se ove prolećne sezone potruditi da najmlađe inspiriše pričom kako ljubitelji ptica i graditelji mogu raditi zajedno i stvarati zgrade bezbednije ze ptice.

Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi sa međunarodnim programom „Proleće uživo“ možete nam pisati na imejl: ebwserbia@gmail.com.

uzivo