Katarina-Paunovic-Modrovrane
Foto-safari u biserima Zelenog pojasa
May 11, 2017
Krivolov-prvi-rezultati-2-s
Uvid u bazu podataka o nelegalnom stradanju ptica u Srbiji
June 30, 2017
Prikaži sve
Domaćinstvo koje su laste izabrale

Pravila takmičenja
„Domaćinstvo koje su laste izabrale”

 1. Takmičenje je organizovano od strane Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) i BirdLife International (BLI) u okviru programa „Proleće uživo”.
 2. Da bi učestvovali na takmičenju, učesnici moraju da ove godine poseduju najmanje jedno ili više zauzetih gnezda seoskih lasta na svom domaćinstvu.
 3. Nagrađuje se domaćinstvo sa područja Republike Srbije koje bude imalo najveći broj zauzetih gnezda seoskih lasta. Pod domaćinstvom se smatraju objekti u vlasništvu jedne porodice ili poljoprivrednog gazdinstva, a ne objekti zadruga, velikih poljoprivrednih kombinata i drugih preduzeća. Svaki učesnik može kandidovati samo jedno domaćinstvo. U slučaju da postoje dva ili više domaćinstva sa istim brojem aktivnih gnezda, nagrada će se ravnomerno podeliti.
 4. Učesnici moraju da prijave stvaran broj aktivnih gnezda seoskih lasta. Po izboru, a pre proglašenja pobednika, žiri će proveriti verodostojnost broja gnezda koja je učesnik prijavio.
 5. Trajanje i datum zatvaranja takmičenja: broj gnezda mora biti dostavljen do 7. jula 2017. do 20 časova.
 6. Prijavljivanje – pošaljite broj aktivnih gnezda seoskih lasta u svom domaćinstvu, kao i fotografije na imejl ebwserbia@gmail.com sa naznakom „Za takmičenje – Domaćinstvo koje su laste izabrale” uz prateće informacije: „Ja želim da učestvujem na takmičenju „Domaćinstvo koje su laste izabrale”. Potvrđujem da je broj aktivnih gnezda seoskih lasti stvaran”. Molimo vas da navedete puno ime i prezime, adresu stanovanja i kontakt telefon.
 7. Nagrada: 1.000 kg (1 tona) kukuruza. Organizatori zadržavaju pravo da zamene nagradu za drugu u istoj vrednosti ukoliko oni smatraju da je potrebno.
 8. Žiri se sastoji od sledećih članova:
  Milan Ružić – Predsednik Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije
  · Zoran Rajčić – Društvo ljubitelja ptica i prirode „Sove na oprezu”, Čačak
  · Ivana Jovčić – Centar za unapređenje životne sredine, Beograd
  · Slobodan Knežević – Rukovodilac programa „Proleće uživo” za Srbiju, DZPPS
 9. Odluke žirija su konačne i u toku procesa žiriranja neće biti komunikacije, kao ni obrazlaganja odluka žirija. Organizatori takmičenja zadržavaju pravo da zamene osobe u žiriju ili imenuju dodatne ukoliko oni smatraju da je to potrebno.
 10. Konačni rezultati takmičenja biće objavljeni na stranici pticesrbije.rs do 10. jula 2017. i u sredstvima javnog informisanja. Pobednici konkursa će biti obavešteni o nagradama u posebnom imejlu ili telefonskim pozivom od strane Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.
 11. Učešće na takmičenju znači da ste saglasni da Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i BirdLife international mogu koristiti vaše lične podatke (ime i prezime, adresu stanovanja, kontakt telefon).
 12. Autorska prava: učešćem na takmičenju, učesnici su saglasni da Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i BirdLife International imaju pravo da objavljuju pristigle fotografije.
 13. Iz takmičenja se izuzimaju zaposleni u Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i BirdLife International, kao i srodnici zaposlenih.

  Domaćinstvo koje su laste izabrale